Rata pe varza dulce

de Dulciuri cu Georgiana in Rata, 2 Ian 2016 | 12611 vizualizari

 

Vaiiii ce deliciu a iesit.Nu mai mancasem carne de rata din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o bucata de telina
  • o varza mare
  • carne de rata
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza dulce:

Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de pahar vin si am introdus vasul acoperit la cuptor. Carnea am condimentat-o cu sare,piper,boia dulce,cimbru.Nu am adaugat ulei carnea de rata fiind destul de grasa.

Am lasat carnea la cuptor pana s-a fragezit. Am  scos carnea din vas, am pisat legumele si le-am amestecat cu  varza tocata si frecata cu sare.Am pus varza in vasul termorezistent in care a fost carnea de rata, am adaugat piper, foi de dafin si boia si am introdus la cuptor. 

Cand s-a inmuiat varza, am asezat carnea deasupra si am mai introdus-o jumatate de ora la cuptor(carnea era deja moale , a fost nevoie numai de putina rumenire).

Un deliciu, nu va pot descrie cat de buna a fost.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rață înăbușită în suc de ananas